GÖZLERİNDEKİ CANAVAR / J. M. DARHOWER
YABANCI YAYINLARI / ( MONSTER İN HİS EYES #1) / 448 Sayfa
Hakkında bahsede bileceğim o kadar çok mevzu var ki
hangisinden başlayayım bilemedim. Uzun uzadıya tartışmalara konu olmasından mı? Asıl amaç; bitir bitirmez beni yazmaya sevk etmesinden mi? Elden düşüremediğim, bir solukta okumamdan mı?
Hadi bakalım...
Belki de ilk defa bir kitabın türünü, kitabı bitirip, hakkında konuşmaya değer bulduğum bir çok konusu olmasına rağmen bulamadım. Yok...
Bana göre bu kitabın türü olmaması yani bir kategoriye girmemesi etkileyici olan. O ben bu türü sevmem, yok o kitaplar sıkıcı diyecek insanlara inat yazılmış gibi. İçerisinde şuan piyasada o çok satanlar listesindeki türlerin bence neredeyse hepsini barındırıyor.
Gelelim o çok tartışılan özelliklerine. Evet içerisinde o erotik olarak anlatılan sahneler var ama öyle konusu olmayıp sadece bu kalem üzerine kurgulanmış şuan çok satanlar listesindeki olanlar gibi değil, çok ağır olarak iki sahne var diye bilirim ve bu sayı dört yüz sayfasını bu konuya ayıran romanlara göre göze alınıp tartışmalara, atışmalara konu olacak bir şey değil.
Zaten kitap boyu beklenti, hep sır, bir tılsım barındıran, bilinmezlikler içerisindeki, ismi gerçekten unutulmaz kitap karakterleri arasında ilk sıralara yazılacak IGNAZİO VİTALE 'de.
Kitabın ilk bölümlerinde sıkılmak... aslında sıkılmak değil, hızlı hızlı çevirip, hadi artık ne senin sırrın, var bir büyük olay, çıksın ortaya diyerek geçtiğim doğrudur. Son yüz de evet diyerek heyecanlandıran az biraz tahminlerimi karşılayan, bazı noktalarında şaşırtan satırlarla dolu.
Olayların son sayfalara saklanmasına rağmen, ilk bölümlerin bile heyecanla okunabileceği, sonundaki olayın yaratılan bu büyük beklentiyi layığıyla karşılaması ve o gereksiz ilk zamanlar dünyanın en kötü insanı olabilecek kadar abartılan sonra bir meleğe çevrilen karakter bulundurmayan. Aslında karakterlerinin sağlam karakterli olduğu gibi bir cümle kurdurtan :)
Kötünün hep kötü kalmasına rağmen ahhh vitale diyerek unutulmaz karakterleri kitap aralarına serpiştirilmiş, bu kadar satır ondan bahsedip aslında kitabı kendi ağzından yazmasına, bence asıl sır sahibi ve canavar olduğunu düşündüğümüz diğer bir karakterimiz KARİSSA REED.
Unutmadan diğer bir o çok tartışılan konu ise yaş farkı. Vitale 38, Karissa 18 yaşında. Vayy söyleyince çok bir iğreti durdu. Evet benim düşünce tarzımda da öyle ama işte ön yargı. Kitapta bu çoğu kişiye göre kabul edilemezlik durum göze batacak, hoş karşılanmayacak şekilde işlenmemiş olması nedeniyle sapkın, saçma durmamış. Göze iğreti duran bu durum aslında başka bir açıdan algı yaratmak, o uslanmaz ön yargıları yıkmak için yazılmış ve bence başarı sağlamış bir durum.
Ve son olarak 448 sayfa, size göre değişecek zaman aralığını buna ayırıp sizinde okumanızı gerçekten tavsiye ederim. Ben hızla ikincisine başlarken ;))
Alıntılar;
"Birini sevdiğin zaman onun için en iyi olanı istersin... Ama ona aşıksan, onu kendin için istersin."
"Belki de masal yanlıştır.
Belki de Külkedisi sonsuza dek mutlu yaşamamıştır.
Belki de gece yarısı olduğunda oradan kaçmak istemiştir
Belki de prensi buna izin vermemiştir.
Benim ki vermedi. "
"Ya masaldaki yakışıklı prens, kötü adamın ta kendisiyse."
Buralara kadar sabredip okuduğunuz için teşekkürler :)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder